Skip to main content

Povestea scolii de navigatie Redlotus începe la finalul anului 2018 când pasiunea și dorința ne mânau să concurăm în Clasa B a Cupei României și a Campionatului Național de Yahting astfel, s-a născut echipa de regattă Redlotus Sailing Team.  Navigăm la bordul velierului Cosa Nostra un Archambault Grand Surprise ce mai participase cu succes, în trecut, în campionatele Franței și Greciei, obținând rezultate notabile.

Visul nostru de a face cunoscut acest mod superb de a petrece timpul liber ne-a împins să realizăm în 2019 primele Expediții – Catamaran Sailing Week. Astfel, am schimbat ritmul de la unul alert specific regattelor, la unul liniștit , de contemplare, la bordul unor catamarane de generație nouă, în minunatele arhipelaguri ale Greciei.

2019 rămâne un an încununat de realizări și astfel devenim broker de ambarcațiuni în charter, afiliat internațional, având acces la peste 9000 de repere în tot bazinul Mediteranean, USA și o parte din Asia. Este un pas firesc, având tot mai multe solicitări din partea celor care ne cunosc de a închiria ambarcațiuni, predominant în Grecia, Croația, precum și Italia, Franța sau Spania. Continuăm să ne implicăm și participam și la evenimente internaționale ale industriei de charter (ICE Viena 2019)

Începutul lui 2020 urează bun venit noului velier ce se alătură flotei REDLOTUS și încununează o nouă realizare reprezentată de acreditarea ANR pentru a furniza cursuri de navigație . Alături de Florin Olteanu și alți 2 instructori cu experiență începem sesiunile de pregătire pentru cei ce doresc sa învețe să navigheze, să cunoască terminologia, reglementările din domeniu și sa obțină brevetul de conducător de nave de agrement categoriile C, D, S, C+D, C+S, C+D+S, precum și cursul de radiocomunicații SRC/LRC.

În anul 2021 mai facem un pas spre a îndemna doritorii să învețe să navigheze și suntem bucuroși sa adăugăm la programul nostru de cursuri – categoria B și categoria A (New Entry! – Cursuri Advanced).

Valorile după care membrii echipei se ghidează zi de zi sunt:

  • pasiune,
  • dezvoltare personală,
  • respect,
  • motivație interioară,
  • fair-play,
  • dorința de a depăși condiția actuală
  • curajul de a ieși din zona de confort

Viziunea noastră se bazează pe a încuraja doritorii să experimenteze și să învețe, iar în acest scop avem alături  navigatori experimentați, sportivi ce au participat la competiții și olimpiade, ghidați de aceeași pasiune: să ridice velele și să concureze!

Misiunea noastră este de a promova yachting-ul în România prin motto-ul nostru: “ÎNVAȚĂ. EXPLOREAZĂ. PERFORMEAZĂ.

FACEȚI CUNOȘTINȚĂ
cu instructorii REDLOTUS

Instructorii noștri sunt navigatori cu experiență atât pe ambarcațiuni cu vele și motor, de agrement, cât și pe nave comerciale de dimensiuni mari.

Instructor / Skipper

Andrei Degeratu

"Am descoperit sailingul pentru prima data in 2016 ani când împreuna cu familia și prieteni am închiriat un velier Jeanneau 51 pentru o saptamana pe coasta Amalfitana. De atunci am înțeles ca este ceva ce vreau sa explorez îndeaproape.

In 2017 am obtinut certificarea de RYA Costal Skipper și de atunci am inceput sa descopar ce înseamnă sa faci Sailing cu adevărat și ce libertate îți oferă aceasta activitate.
In 2018 am descoperit și latura competițională a sailingului participand in Cupa Romaniei si in cadrul Campionatului National Offshore.

Am urmat noi cursuri RYA in 2018 si 2019 in Gibraltar si UK si obtinand certificarea RYA Yachtmaster Offshore.

Am parcurs pana acum(2020) peste 15000 mile nautice si asist din postura de Skipper transferuri de yachturi pana in 24 de metrii lungime pe distante medii si mari."

Andrei este instructor Redlotus din 2020 - asigura Practica pentru navigatia cu vele.

Instructor / Skipper

Catalin Luchian

Cu un bagaj de cunostinte si experienta deosebita, Catalin Luchian se alatura echipei de instructori Redlotus:

Legat de experienta mea in yachting, in 1971 am inceput cu clasa Optimist, in 1976 am trecut pe Finn iar in 1979 am fost campion balcanic la aceasta clasa (Finn). In 1980 am participat la Olimpiada la clasa Tornado - fiind una dintre cele mai importante realizari in cariera mea sportiva.

In 1986 am incetat ca sportiv de performanta , in ansamblu in perioada 1976-1986 am fost multiplu Campion National atat la juniori cat si la seniori, culminand cu participarea la Olimpiada.

In 2012 am reinceput activitatea sportiva la barci mari (offshore), fiind skipper pe ambarcatiunea Flying Cloud (Millenium 40)"

Discipline acoperite: Navigatie, Marinarie, Constructia Navei + Sesiunile de practica pentru categoriile C/D si C/D/S.

Instructor / Comandant cursă lungă

Cristian Ghitescu

In 1996 am absolvit Facultatea de Navigatie din cadrul Institutului de Marina Civila- Constanta.
Licentiat Arhitectura navala la Facultatea de Constructii Nave - Galati , 2009-2013.

Lunga experienta pe nave cargo si vrachiere de mare tonaj.
Brevet de Comandant de cursa lunga.

Imi este mai simplu sa spun pe unde nu am navigat decat pe unde nu am brazdat marea cu vapoarele pe care am fost,pe vreme buna sau pe furtuna.
Curiosii intreaba cum este o furtuna pe mare. Nu o sa auziti un marinar adevarat povestind asa ceva. Este indescriptibil."

Cristian este instructor REDLOTUS din anul 2020.

Instructor

Dan Stroie

"Am absolvit Facultatea de Electronică și Telecomunicații a Institutului Politehnic Traian Vuia, Timișoara. Inginer până în măduva oaselor.
Specializare în proiectare de automatizări pentru mașini-unelte.
Supraspecializare în proiectare de rețele de CATV, cursuri de specializare și perfecționare pentru tehnicienii și inginerii CATV.
Cred că încălzirea globală e reală.
Cred că lipsa educației este sursa multor nenorociri.
Îmi plac soluțiile sustenabile pentru orice problemă.
Pasiuni diverse, dintre care:
Navomodelism, mai precis navomodele veliere telecomandate.
Sailing dinghy și veliere mari.
Modelare și printare 3D.
Aplicații cu microcontrollere.

Dan este instuctor REDLOTUS din 2020 si preda cursul LRC-GDMSS

Instructor

Daniel Durigo

În 2010, după obținerea licenței de sailing, am închiriat prima ambarcațiune cu vele în Grecia, în Ionice, unde am străbătut peste 300 mile într-o săptămâna. De atunci, cam tot ce a însemnat timp liber, l-am petrecut pe ambarcațiuni cu sau fără vele.

Am adunat peste 15.000 mile, navigând peste Oceanul Atlantic, printre insulele din Caraibe, Marea Mediterană (Grecia, Turcia, Croația, Italia, Spania) și în apele tidale din Scoția.

Instructor / Skipper

Florin Olteanu

Fondator al Redlotus Sailing Team: "Am inceput sa navighez in 1980. Incepand cu 1984 am practicat sailing-ul in mod profesionist, pana in 1992 (obtinand diferite premii in fiecare an). In 1991 si 1992 am participat la 2 Balcaniade (Grecia si Romania).

Am absolvit Institutul de Marina (1989 - 1990) si in 2010 am revenit la pasinunea de a naviga, facand parte din Echipa Nationala pana in 2017. Am participat in total la 7 Cupe Europene. "

Florin este instructor de navigatie din anul 2017.

Instructor / Skipper

Cristian Rădulescu

Cristian Radulescu se alatura echipei de instructori Redlotus incepand cu sezonul 2022.

"Povestea mea incepe in anul 1977 cand am descoperit optimistii si m-am legitimat la Electrica. Munca a dat rezultate iar in anul 1981 am devenit pentru prima data campion national la clasa Optimist.

Pasiunea m-a purtat mai departe iar in anul 1984 am absolvit Liceul Militar de Marina, continuand pana in anul 1988 cu Institutul Militar de Marina.

Firea mea competitiva nu mi-a permis sa stau departe de regatte, astfel legitimat la CS Marina am participat in mod activ la clasa 420, Finn si FD.

Din 2005 am devenit comandant pe nave comerciale de peste 300 metri lungime si am realizat in timpul liber o multitudine de chartere pe marea Ionica, Egee, Marmara si fireste Marea Neagra."

Instructor / Skipper

Lupescu Dragos-Stefan

Cu un bagaj de cunostinte si experienta deosebita dar si pasiune si iubire pentru acest minunat sport, Lupescu Dragos-Stefan se alatura echipei de instructori Redlotus:

"Legat de experienta mea in yachting, in 1984 am inceput cu clasa Optimist, in 1986 am trecut pe Windsurfing la clasa juniori iar in 1987 m-am clasat pe locul 2 la campionatul national la aceasta clasa. In 1992 am participat la Camionate Nationale de juniori si am obtinut locul 1- fiind una dintre cele mai importante realizari in cariera mea sportiva.

Intre 1994 -1996 am decis sa ma dedic dezvoltarii acestui sport in Romania si am devenit antrenor optimis la Fin Club, iar in 1997 am devenit antrenor optimist la Yacht Club Mircea.

Dezvoltarea mea a continuat in 2003 cu o pregatire SAR, cautare salvare (Rescue) pe elicopter, efectuata in Scotia si cu Baza de Coasta Islandeza (2015).

Cu un echipaj mixt reusesc in 2010 sa obtin locul intai la clasa FD in Romania, la Campionatele Mondiale.

Activitatea sportiva la barci mari (offshore), participand la Cupa Romaniei si obtinand locul I.

In 2022 a obtinut calificarea ca antrenor Yahting si Windsurf si s-a alaturat echipei Redlotus Sailing.

Instructor

Neagu Razvan Mircea

Influenţat de cărtile marelui Mark Twain și de viața petrecută alături de bătrânul fluviu, în anul 2011 am participat la cel mai lung turneu de caiac canoe din lume, Turul Internațional al Dunării, aproximativ 2600 km lungime, cu un caiac construit de mine. Din anul 2012, impreună cu un grup de prieteni, m-am aventurat pe mările Greciei, redescoperind pasiunea de a naviga cu vele, și am urmat cursurile de sailing la YCRR, pentru dobândirea calităţilor de skipper.

După obținerea licenței de skipper, am activat în domeniu, având comanda mai multor nave, atât cu vele, cât și cu motor (motoryaht 38ft – 60ft, catamarane până la 45ft, monohull-uri până la 55ft). În 2017 am avut şansa de a naviga din Grecia în Caraibe, insula Santa Lucia, și în cadrul regatei ARC 2017.

Cu peste 20.000 mile la activ, in calitate de crew member si skipper, am efectuat multiple saptamani in charter și transferuri de yachturi în Mediterană cât și în Caraibe.

Bun cunoscător al întreținerii, reparației și folosirii motoarelor pe ambarcațiuni.

Alatură-te echipei

Contactează-ne

Parteneri