Învață. Explorează. Performează.
Initiere in sailing
5 beneficii ale practicării navigației în familie
Cu toții ne dorim ce este mai bine pentru copilul nostru, dar uneori ne simțim neputincioși în față trecerii timpului. Ne frământă zilnic mii de griji: oare îi acord suficientă atenție, cum să îl scot din telefon, cum să îl fac să iasă din casă și lista se întinde la infinit.
Dacă deja este adolescent inevitabil auzim expresii de genul nu mă înțelegi, asta era pe vremea ta și astfel simți cum prăpastia între generații se adâncește, cum copilul tău se îndepărtează de tine și devine închis, singur și expus în fața tuturor pericolelor.
Ce putem face să prevenim?
Noi îți recomandăm practicarea sailingului în familie. Nu ne place să vorbim în vânt astfel, îți prezentăm o listă cu avantajele pentru care acest sport ți-le oferă:
- Construiește o legătură familială puternică
Haideți să detaliem puțin și începem prin a menționa faptul că pe barcă se crează legături puternice între membrii echipajului ce sunt nevoiți să lucreze împrună astfel, părinții și copilul trebuie să comunice și să conlucreze armonios. De asemnea, interacțiunea dintre frați poate fi stimulată ,fiind nevoiți să uite de toate aminozitățile de pe uscat și să se ajute reciproc dacă vor să se miște de pe loc.
Înconjurat de mare și pe un spațiu relativ limitat nu ai unde să te ascuzi și implicit adolescentul va ajuge să petreacă timp cu familia.
Aici nu există limitări de vârstă, statut sau alte prejudecăți și astfel generații multiple pot naviga împreună și se vedea din exterior ca oameni și entități unice, cu pasiuni, abilități, sentimente și limite.
Membrii familiei învață să aibă încredere și să se bazeze reciproc. Munca în echipă este ceea ce familiile sănătoase construiesc și folosesc iar navigarea pe o barcă, indiferent de durata de timp necesită multă încredere și familiaritate.
Familia va învăța să comunice cu adevărat nu doar să vorbească. Stând un timp într-un mediu nou și deconectat de lumea din jurul sau tehnologie ajugi să vezi cu adevărat persoana din spatele unor vorbe și astfel veți înțelege cum să comunicați cu adolescentul pentru ca vorbele chiar să aibă efect și el să se simtă înțeles.
2. Muncă în echipă și responsabilitate
Uneori să ajugi să te enervezi și să ridici glasul la copil pentru care el să strângă jucăriile este ceva inevitabil dar constituie o bataie de cap atât pentru adult cât și pentru copil. Prin navigarea obți o metodă foarte bună de a preda o lecție despre responsabilitate și recompense pentru munca depusă. Unori sarcinile de bordul navei pot fi considerate dificile dar fără ele velierul nu va porni, iar imediat ce sarcina este finalizată apare și recompensa.
Copilul va trebui să înțelegă că barca trebuie manipulată cu grijă și că acesta este imperativ necesară pentru siguranța tuturor persoanelor de la bord. Acesta va învăța că este necesar să se respecte anumite reguli pentru ca pasagerii să fie în deplină siguranță. De asemnea, va ajunge să facă conexiuni și să înțelegă faptul că este important să respecte mereu niște reguli pentru a fi în siguranță (nu numai la bord)
Navigarea este aproape imposibil de imaginat fără muncă în echipă. Importanța unei bune comunicări la bord și a calității efectuării fiecărei sarcini este crucială. Cu toate acestea, este, de asemenea, esențial ca ei să fie implicați efectiv în activitate și să se simtă egali cu ceilalți membri ai echipei.
Copiii trebuie să dezvolte respect pentru autoritate. În timpul navigării, autoritatea va fi căpitanul bărcii ce va fi un exemplu bun pentru un copil să învețe ce înseamnă să decizi în termeni reali. În timpul navigării, trebuie să existe o persoană responsabilă care să ia decizii pentru gestionarea în siguranță a bărcii, deoarece de multe ori nu există timp pentru discuții cu întreaga echipă, dar decizia ar trebui luată în acest moment. După câțiva ani în care navighezi cu copiii, îi poți oferi „rolul căpitanului mai tânăr”, dar, desigur, sub supravegherea ta. În felul acesta vor construi încrederea în sine, deoarece nu există nimic mai important în lumea copiilor decât să poată „gestiona” barca singuri.
3. Te deconecteză de mediul online
Un beneficiu al navigației este faptul că te conecteză cu mediul exterior și cu echipajul limitând astfel distragerile electronice. Practic experiența seilingului presupune implicare și atenție, copilul fiind atras în munca de bord și telefonul devenind doar o sursă de muzică sau o unealtă pentru poze. Când ne distrăm uităm de jocuri, social-media sau alte metode de a face timpul să treacă.
Se crează automat un echilibru între lumea reală, reprezentată prin natură și sentimente și lumea virtuală ce oferă o falsă integrare și apropiere. Pentru adulți separea acestor lumi este automata dar pentru un nativ digital bariera este fragilă și uneori aproape invizibilă. În online ei văd experiențe pe care alții le traiesc și ajung să își dorească și ei, astfel când vor trăi pe pielea lor acestă experiență nu vor mai fi urmăritori, în mediul online și voi fi ei cei ce vor decide povestea, în viața reală.
4. Te detașezi de griji și te relaxezi
Ești înconjurat de apă, auzi sunetul valurilor, simți adierea vântului, respiri aer curat, vezi o întindere interminabilă de apă, soarele stralucește și încălzește tot în jur. Pare o scenă dintr-un film? Ei bine noi îți spunem că totul poate fi adevărat și că este o metodă minunată de deconectare și relaxare totală. Vom petrece timp pe o barcă departe de agitația de pe uscat, departe de aglomerație, de casă și de toate responsabilitățile și grijile. Este un timp pe care îl ai departe de tot ce știai, un timp în care exiști doar tu și familia ta.
Anterioară
Următoare
5 . Iubește natura
Este o modalitate excelentă prin care vor reuși să aducem de bună voie copii în aer liber și firește, prin practicarea acestui sport în mod constant va învăța să respecte și să iubescă natura. Dacă cel mic petrece o perioadă de timp pe mare și va ajunge să crească alături de ea, inevitabil o va și iubi. Navigația te aduce mereu aproape de mare sau macăr aproape de o întindere de apă, deci în natură iar cee ce ajugem să iubim vom și proteja. Copilul tău va putea fi din următoarea generație de influențatori care vor lua decizii pozitive pentru a ne menține marea, lacurile, râurile și natura în general curate și sănătoase.
Este posibil să nu existe nimic în lume care să adune la o laltă atâtea avantaje și lecții de viață ca și activitatea de navigație și credem că fiecare copil ar trebui să învețe să navigheze, iar în sprijnul doritorilor echipa Redlotus vă aduce singurul program de Inițiere în seiling disponibil la Marea Neagră. Acest program vă oferă șansa de a vă bucura de toate avantajele menționate și de a petrece doar împreuna cu familia dumneavostră și un instructor cu vastă experiență, timp pe un velier modern, sigur și ușor de manevrat de către cei mici.