CURSURI NAUTICE

ADVANCED

Curs Intensiv Categoria B – navigatie vele/motor, pana la 24 mn.

Certificatul de conducator ambarcatiuni agrement clasa B este un certificat international emis de ANR (Autoritatea Navala Romana) ce da dreptul titularului sa conduca ambarcatiuni de agrement de maxim 24 metri lungime, in zone maritime ce nu depasesc distanta de 24 de mile marine (1Nm = 1.852 km) fata de coasta.

(Atentie: Pentru a sustine examenul teoretic pentru categoria B este nevoie de minim 2 ani experienta de la dobandirea categoriei C si de certificat Radio GMDSS-LRC valabil)

Scoala noastra organizeza sesiuni de cursuri autorizate ANR pentru obtinerea certificatului de conducator ambarcatiune agrement categoria B, programul cursului intensiv, este : 12 zile pregatire teoretica intre orele 18.00 – 21.00 in mediul online + pregatire practica sesiune de 48 de ore de navigatie in larg, 6-24 mn, cu vele si motor (plecare din port Mangalia).

Materiile parcurse in cadrul cursului intensiv pentru categoria B sunt:

COLREG , Navigatie, Manevra navei, Meteorologie, Hidrologie, Legislatie, Instalatii la bordul ambarcatiunilor de agreement, Prim ajutor, PSI, Salvarea pe mare, Vitalitate.

Dupa absolvirea cursului, se va sustine un examen teoretic prin corespondenta, examen ce va permite inscrierea cursantului la practica de 48 ore aferenta cursului pentru categoria B.

Obiectivele pentru practica de 48 ore aferente cursului pentru categoria B sunt:

 • Planificare traseu,
 • Lucrul cu aparatura electronica Charter plotter,
 • AIS si telecomunicatii,
 • Verificat instalatiile de la bord,
 • Trasat drumul pe harta(naviagtie estimata) ,
 • Pregatit ambarcatiune pentru calatorie (alimente, combustibil, apa),
 • Pregatire ambarcatiune pentru vreme rea,
 • Proceduri de siguranta individuala si colectiva.

Detalii referitoare la examinarea ANR:

Pentru sustinerea examinarii teoretice pentru categoria B este necesara inscrierea individuala la capitaniile zonale (in cadrul sesiunilor de examinare anuntate), iar examinarea teoretica va fi de tip test grila pe calculator, domeniile de examinare: COLREG – in limba engleza, Navigatie Maritima, Manevra Navei, Meteorologie, Hidrologie, Legislatie Maritima.

Cursuri de navigație Minorca
Cursuri de navigație categoria B
SESIUNI 2023 IANUARIE FEBRUARIE MARTIE APRILIE MAI IUNIE IULIE AUGUST SEPTEMBRIE
TEORIE
23 IAN - 04 FEB
-
-
-
-
-
-
-
18 SEP -02 OCT
PRACTICĂ MOTOR SI VELE
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Curs Intensiv Categoria A – navigatie vele/motor, Toate Zonele (All Zone)

Certificatul de conducator ambarcatiuni agrement clasa A este un certificat international  emis de ANR (Autoritatea Navala Romana) ce da dreptul titularului sa conduca ambarcatiuni de agrement de maxim 24 metri lungime, in toate zonele maritime (all zone )

(Atentie: Pentru a sustine examenul teoretic pentru categoria A este nevoie de minim 2 ani experienta de la dobandirea categoriei B  si de certificat Radio GMDSS-LRC valabil.)

Scoala noastra organizeza sesiuni de cursuri autorizate ANR pentru obtinerea certificatului de conducator ambarcatiune agrement categoria A, programul cursului intensiv este : 14 zile pregatire teoretica intre orele 18.00 – 21.00 in mediul online  + pregatire practica sesiune de 48 de ore de navigatie in larg, 6-24 mn, cu vele si motor (plecare din port Mangalia).

Materiile parcurse in cadrul cursului pentru categoria A sunt:

COLREG , Navigatie, Manevra navei, Meteorologie, Hidrologie, Legislatie, Instalatii la bordul ambarcatiunilor de agreement, Prim ajutor, PSI, Salvarea pe mare, Vitalitate,Poluare, Constructia Navei, RND -Regulament de navigatie pe Dunare si ape interioare.

Dupa absolvirea cursului intensiv, se va sustine un examen teoretic prin corespondenta, examen ce va permite inscrierea cursantului la practica de 48 ore aferenta cursului pentru categoria A.

Obiectivele pentru practica de 48 ore aferente cursului pentru categoria A sunt:

 • Planificare traseu,
 • Lucrul cu aparatura electronica Charter plotter,
 • AIS si telecomunicatii,
 • Verificat instalatiile de la bord,
 • Trasat drumul pe harta(naviagtie estimata) ,
 • Pregatit ambarcatiune pentru calatorie (alimente, combustibil, apa),
 • Pregatire ambarcatiune pentru vreme rea,
 • Proceduri de siguranta individuala si colectiva.

Detalii referitoare la examinarea ANR:

Pentru sustinerea examinarii teoretice pentru categoria A este necesara inscrierea individuala la capitaniile zonale (in cadrul sesiunilor de examinare anuntate), iar examinarea teoretica va fi de tip test grila pe calculator, domeniile de examinare: COLREG – in limba engleza, Navigatie Maritima, Manevra Navei, Meteorologie, Hidrologie, Legislatie Maritima,Constructia Navei,Vitalitate,RND -Regulamentul de navigatie pe dunare si ape interioare

Cursuri de navigație categoria A
Cursuri de navigație aparatura la bord
SESIUNI 2023 IANUARIE FEBRUARIE MARTIE APRILIE MAI IUNIE IULIE AUGUST SEPTEMBRIE
TEORIE
23 IAN - 04 FEB
-
-
-
-
-
-
-
18 SEP -02 OCT
PRACTICĂ MOTOR SI VELE
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Formular de Inscriere

  *Pentru a alege data corecta de incepere a cursurilor va rugam sa consultati tabelul aferent fiecarui curs.

  Furnizor autorizat ANR

  Redlotus Offshore Sailing SRL este autorizata conform Ordinului MT nr. 527 din 29.06.2016, pentru aprobarea Regulamentului privind cerintele minime de pregatire precum si conditiile de obtinere a certificatelor internationale de conducator de ambarcatiune de agrement, si a documentelor prezentate, astfel:

  • Pregatire pentru obtinerea certificatului international de conducator de ambarcatiune de agrement clasa D (Nr. 103, Seria 141 din 20.01.2020)

  • Pregatire pentru obtinerea certificatului international de conducator de ambarcatiune de agrement clasa C (Nr. 102, Seria 140 din 20.01.2020)

  • Manevra navei cu vele (Nr.104, Seria 142 din 20.01.2020)

  • Pregatire pentru obtinerea certificatului international de conducator de ambarcatiune de agrement clasa B (Nr. 113, Seria 165 din 12.11.2020)

  • Pregatire pentru obtinerea certificatului international de conducator de ambarcatiune de agrement clasa A (Nr. 114, Seria 166 din 12.11.2020)

  *imaginile de mai sus sunt cu titlu de prezentare. Practica se va efectua pe ambarcatiunile din flota Redlotus. Ne rezervam dreptul de a schimba ambarcatiunea pe care se face practica in functie de situatiile neprevazute ce se ivesc.

  Aboneaza-te la newsletter

  Copyright © 2021, Redlotus Offshore Sailing SRL. Toate drepturile sunt rezervate. Web development si SEO SPB